KASPIR Basismodule 1-4

Max aantal registraties

Max aantal registraties
20
Doelgroep
Huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige
Kosten
€375.00 per persoon
Datum

Dinsdag 24-09-2024

Max aantal registraties
20
Tijdstip

18.00 - 21.00 uur (ontvangst vanaf 17.45 uur)

Locatie

Antonius ziekenhuis Leidsche Rijn. Soesterwetering 1, Utrecht

Datum 1e en 2e bijeenkomst

De 1e bijeenkomst vindt plaats op 24 september 2024 . 

De 2e bijeenkomst wordt op 24 september 2024 met de deelnemers gepland.

Voor wie
De cursus is in principe een duo cursus voor huisartsen en hun praktijkondersteuners of praktijkverpleegkundigen die in een praktijk het longfunctieonderzoek bij kinderen uitvoeren en beoordelen. Voorwaarde is dat uitvoerder en beoordelaar in het bezit zijn van het CASPIR (her)certificaat.

Is in uw praktijk al een gecertificeerde KASPIR collega of heeft de huisarts andere prioriteiten waardoor een duo aanmelding niet mogelijk is, dan kunt u zich ook aanmelden.

Toelichting
Astma is de meest voorkomende chronische ziekte bij kinderen. De meeste ­­­­­huisartsenpraktijken hebben geen gestructureerde zorg voor deze kinderen, waardoor de behandeling niet optimaal is. Het inzetten van de POH is essentieel om deze zorg op orde te krijgen.
Dit kan met behulp van scholingen van de CAHAG over astma bij kinderen. Eén van die scholingen is de KASPIR cursus, een cursus om longfuncties te leren blazen en beoordelen bij kinderen.

Deze cursus bestaat uit een basismodule van 4 onderdelen; een introductieavond, een stage bij een kinderlongfunctieanalist, een portfolio en een afsluitende avondbijeenkomst. Daarnaast is er de KASPIR herhaalcursus die eenmaal in de drie jaar gevolgd dient te worden om de vaardigheden te behouden.

De KASPIR cursussen hebben aan de hand van de nieuwe NHG standaard astma bij kinderen een update gehad

Voor deze scholing is BTW vrijstelling i.v.m. registratie CRKBO