KASPIR Basismodule 1-4

Max aantal registraties

Max aantal registraties
20
Doelgroep
Huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige
Kosten
€350.00 per persoon
Datum

Dinsdag 27 juni 2023 en donderdag 16 november 2023

Max aantal registraties
20
Tijdstip

18.00 - 21.00 uur (ontvangst vanaf 17.45 uur)

Locatie

Gezondheidsheidshuis de Componist, Diepenbrocklaan 1 te Nieuwegein

Het is niet meer mogelijk om u voor deze nascholing aan te melden, omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Wel kunt u uw interesse kenbaar maken via het mailadres onderwijs@secretariaatcahag.nl. Als er weer een nieuwe nascholing gepland wordt, zal het secretariaat contact met u opnemen.

Voor wie
De cursus is in principe een duo cursus voor huisartsen en hun praktijkondersteuners of praktijkverpleegkundigen die in een praktijk het longfunctieonderzoek bij kinderen uitvoeren en beoordelen. Voorwaarde is dat uitvoerder en beoordelaar in het bezit zijn van het CASPIR (her)certificaat.

Is in uw praktijk al een gecertificeerde KASPIR collega of heeft de huisarts andere prioriteiten waardoor een duo aanmelding niet mogelijk is, dan kunt u zich ook aanmelden.

Toelichting
Astma is de meest voorkomende chronische ziekte bij kinderen. De meeste ­­­­­huisartsenpraktijken hebben geen gestructureerde zorg voor deze kinderen, waardoor de behandeling niet optimaal is. Het inzetten van de POH is essentieel om deze zorg op orde te krijgen.
Dit kan met behulp van scholingen van de CAHAG over astma bij kinderen. Eén van die scholingen is de KASPIR cursus, een cursus om longfuncties te leren blazen en beoordelen bij kinderen.

Deze cursus bestaat uit een basismodule van 4 onderdelen; een introductieavond, een stage bij een kinderlongfunctieanalist, een portfolio en een afsluitende avondbijeenkomst. Daarnaast is er de KASPIR herhaalcursus die eenmaal in de drie jaar gevolgd dient te worden om de vaardigheden te behouden.

De KASPIR cursussen hebben aan de hand van de nieuwe NHG standaard astma bij kinderen een update gehad

Voor deze scholing is BTW vrijstelling i.v.m. registratie CRKBO