CASPIR nieuwsbrief 2023

Beste CASPIR Online deelnemer,

Vanaf vandaag zijn de juli en augustus-casussen van CASPIR Online beschikbaar in de leeromgeving van de CAHAG. De nascholing CASPIR Online 2023 vind je in het cursusoverzicht op je persoonlijke startpagina; leren.cahag.nl. In deze casussen aandacht voor een sportieve jonge man die last heeft van kortademigheid en waarbij meerdere longfunctie-onderzoeken hebben plaatsgevonden.

Ben je nieuw bij CASPIR Online 2023?
Als het goed is dan heb je een melding gekregen vanuit de leeromgeving van de CAHAG dat CASPIR Online toegevoegd is aan je account. Verder ontvang je een bericht met welke gegevens je kunt inloggen (mocht je nog geen andere scholingen van de CAHAG via de leeromgeving volgen). Indien je deze mails niet ontvangen heeft dan kan het zijn dat deze in uw spambox terecht zijn gekomen.

Vragen over CASPIR Online 2023?
Voor alle vragen over CASPIR Online 2023: neem dan contact op met het secretariaat onderwijs van de CAHAG (
secretariaat@onderwijsCAHAG.nl). Tel (040) 231 06 22

Voor inhoudelijke vragen kun je het beste contact opnemen met
CAHAGcaspir@nhg.org. Binnenkort wordt de mogelijkheid gestart om met medecursisten van gedachten te wisselen over de casussen in de leeromgeving.

Wat is anders in CASPIR Online 2023
CASPIR Online heeft een nieuwe lay-out en ook de indeling is anders dan je gewend was

1.   Volledig casusoverzicht is zichtbaar (aan de rechter zijkant of onderaan de pagina afhankelijk van browser), maar de casussen worden pas aanklikbaar vanaf de lanceerdata die genoemd staat in de cursusmap. Let op, dit zijn richtdata waarvan afgeweken kan worden.

2.   Indien je een casus voltooid hebt dan ontstaat er een groen vinkje in het casusoverzicht.

3.    Links boven aan de pagina vind je een uitklapmenu (3 horizontale streepjes). Zorg er voor dat de linkerbalk ingeklapt is bij het maken van de casussen omdat dan de casus beter in het scherm past.

4.   De mogelijkheid voor het aanvragen van accreditatie wordt pas zichtbaar als je aan de voorwaarden voldaan hebt. Dat is alle casussen doorlopen en een voldoende gescoord op de laatste casus of op de kennistoets.

We denken met deze nieuwe leeromgeving een belangrijke verbeterslag te hebben gemaakt, maar realiseren ons ook dat we niet alle problemen die jullie als cursisten kunnen ondervinden op voorhand weten. Laat het ons weten, dan proberen we zo snel mogelijk een oplossing te vinden.

Op 21 september wordt de volgende casus van CASPIR Online verwacht. Mocht je een idee hebben voor de inhoud van CASPIR Online of een mooie spirometriecasus hebben die je graag terug zou zien in CASPIR Online, neem dan contact op met
secretariaat@onderwijsCAHAG.nl

Met vriendelijke groet,

Het CASPIR Online team