E-learnings

E-learning CASPIR online 2024

 

Update

Zoals u misschien begrepen heeft bleek het niet mogelijk om voor CASPIR Online 2023 accreditatie te verkrijgen. Dat was voor ons ook een enorme teleurstelling en om dit voor 2024 te voorkomen kiezen we voor een andere strategie. We gaan de cursus pas aanbieden als we u kunnen garanderen dat u daar ook accreditatiepunten voor krijgt. Om dit tijdig te kunnen regelen wordt 2024 een “de beste casussen van de afgelopen 10 jaar”-editie waarbij uiteraard wel alle adviezen up-to-date zijn. We hopen natuurlijk dat u hier ook aan deel wilt nemen. Als accreditatie is toegekend zullen we u per mail laten weten dat u kunt inloggen. U zult dan direct de eerste casussen van het jaar kunnen maken.

CASPIR Online 2024 telt uiteraard mee voor herregistratie CASPIR, waarbij de stelregel is dat u eens per herregistratieperiode een module 6 bijeenkomst mag vervangen door deelname aan CASPIR Online.

 

Iedere maand een leerzame casus

CASPIR online is een digitale nascholing die thuis achter de laptop of tablet gemaakt kan worden. Deze geaccrediteerde (3 punten) e-learning volgt de deelnemer in de digitale leeromgeving van CAHAG. De e-learining bestaat uit 12 casussen verdeeld over één kalenderjaar. Er is 3 uur zelfstudie van toepassing, tijdsduur van de e-learning is 3 uur.

CASPIR Online kan door huisartsen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen (POH/PVK), doktersassistenten en andere belangstellenden worden ingekocht.

 

 

E-learning Basisprincipes Spirometrie

Introductie in uitvoering en beoordeling van spirometrie

In deze e-learning leert u de basisbeginselen van spirometrie in de huisartsenpraktijk. U volgt deze e-learning in de digitale leeromgeving van CAHAG. Er is geen zelfstudie van toepassing, tijdsduur van de e-learning is 1 uur.

De e-learning Online kan door huisartsen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen (POH/PVK), doktersassistenten en andere belangstellenden worden ingekocht

 

 

REDUX e-learning *NIEUW*

Management van longaanvallen

Deze geaccrediteerde (2 punten) e-learning draagt bij aan het herkennen van vroege symptomen van een longaanval (exacerbatie) en de inzet van een snelle behandeling hiervan bij uw patiënten met COPD. 

De e-learning volgt u in de digitale leeromgeving van CAHAG en is ontwikkeld voor huisartsen, praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen (POH/PVK) en voor longverpleegkundigen. Er is geen zelfstudie van toepassing, tijdsduur van de e-learning is 1,5 - 2 uur.