Haandrikman nieuwe directeur Long Alliantie Nederland

Rutger Haandrikman is per 1 april de nieuwe directeur van Long Alliantie Nederland (LAN). Hij volgt hiermee Emiel Rolink op die hiervoor 14 jaar directeur was. Haandrikman heeft ruime werkervaring in zowel het bedrijfsleven als in de publieke sector (Hartstichting), in het bijzonder op het raakvlak van gezondheid en public affairs.

Samenwerken rond chronische longaandoeningen urgenter dan ooit

Clémence Ross-van Dorp, voorzitter van het bestuur van Long Alliantie Nederland, verwacht dat de LAN met de komst van Haandrikman nieuwe stappen kan zetten richting de toekomst. “Samenwerken op het gebied van preventie en behandeling van chronische longaandoeningen is urgenter dan ooit. Onder leiding van Rutger Haandrikman gaan we samen met onze leden door om de kwaliteit van leven van mensen met chronische longaandoeningen te verbeteren. En om het aantal mensen met chronische longaandoeningen, de ernst van hun ziekte én het aantal sterfgevallen als gevolg daarvan terug te dringen. Aan dit streven kan Rutger met zijn ervaring in het bedrijfsleven én de publieke sector een belangrijke bijdrage leveren. Daar heb ik veel vertrouwen in.”

Kracht van allianties

Haandrikman ziet veel kansen om de samenwerkingen in en om de LAN verder te verstevigen: “De LAN toont aan dat gezamenlijke inspanningen voor een gedeeld doel daadwerkelijk impact kunnen hebben. Ik ben dan ook sterk overtuigd van de kracht van allianties en zie ernaar uit om met collega’s, leden, partners en deLong Alliantie Nederland - Stationsplein 125 – 3818 LE Amersfoort – 033 421 84 1 www.longalliantie.nl bredere gemeenschap samen te blijven werken aan effectieve en duurzame oplossingen voor de preventie en behandeling van longaandoeningen.”

Over de LAN

De Long Alliantie Nederland is de federatieve vereniging op het gebied van chronische longaandoeningen. Binnen de LAN bundelen partijen uit het longenveld, zoals patiëntenverenigingen, beroepsverenigingen en bedrijven hun krachten. Het doel hiervan is preventie en het verbeteren van de zorg voor longpatiënten. Op het LANdelijk Longcongres op 19 april a.s. in Utrecht neemt Haandrikman het stokje officieel over van Rolink.