Artsen slaan alarm over gevaren van vapen

Artsen slaan vandaag massaal alarm over de gevaren van vapen voor jongeren. "We willen dat alle ouders deze 4 alarmerende feiten over vapen kennen" aldus de artsen. Daarom zijn de artsen vandaag in diverse media te zien met hun hartenkreet.

Maar liefst 1 op de 5 jongeren heeft in het afgelopen jaar weleens een vape gebruikt. Er zijn zelfs al basisschoolkinderen die beginnen met vapen. Tegelijkertijd weten veel ouders nog niet hoe schadelijk en verslavend vapen is. Volgens de artsen is het zorgelijk dat de tabaksindustrie ongekend veel jongeren verslaafd maakt aan vapen, zonder daarbij de gezondheidsrisico's te vermelden.

Vier schokkende feiten over vapen

Het collectief Artsen Slaan Alarm deelt daarom vandaag 4 schokkende feiten over vapen. Dit doen ze door in te breken in de media: op tv, op de radio, op social media, in de krant en op straat. De artsen hopen op deze manier dat alle ouders in Nederland de feiten leren kennen en deze delen met andere ouders, om zo samen alle jongeren in Nederland te beschermen. De hartenkreet van de artsen is te vinden in onderstaande video en op www.artsenslaanalarm.nl.

Bron: longfonds