CAHAG beste abstract prijs uitgereikt tijdens drukbezochte Conferentie

De CAHAG beste abstract prijs is donderdag 15 januari uitgereikt tijdens een drukbezochte Conferentie. De kwaliteit van de abstracts ingestuurd naar de CAHAG Conferentie 2015 was hoog.

De jury, bestaande uit prof. dr. Thys van der Molen, dr. Jiska Snoeck, dr. Lisette van den Bemt en drs Norbert IJkelenstam, heeft uiteindelijk 5 abstracts genomineerd uit 44, waarbij met het brede scala aan onderwerpen rekening is gehouden. Deze 5 abstracts zijn opnieuw onder de loep genomen en gewogen.

De criteria waren originaliteit, relevantie voor de huisartsenpraktijk, impact voor de wetenschap en complexiteit van het onderzoek. Uiteindelijk heeft de jury besloten de CAHAG prijs voor het beste abstract toe te kennen aan Carolien van Rossem

Het betreft een onderzoek naar een stoppen met roken interventie in de huisartsenpraktijk, waarbij geen verschil werd gevonden van stoppen met roken percentage na een half jaar tussen uitgebreide gedragswetenschappelijk begeleiding door de POH in combinatie met medicatie en een korte interventie door de huisarts zelf in combinatie met varenicline. Helaas was zij ziek en nam Onno van Schaijk voor haar de geldprijs in ontvangst. De jury is er trots op voor de tweede keer CAHAG beste abstract prijs uit te mogen reiken.