CASPIR online

CASPIR online

CASPIR online is een digitale nascholing die thuis achter de laptop of tablet gemaakt kan worden. Deze e-learningmodule volgt u in de digitale leeromgeving van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en bestaat uit 12 casussen verdeeld over één kalenderjaar. In plaats van twee keer module 6 te volgen in drie jaar kan ook gekozen worden voor één keer module 6 en één keer CASPIR online. Lees de voorwaarden voor het hercertificaat.

 

Voor wie

CASPIR online is voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen, doktersassistenten en andere belangstellenden.

 

Start en afronden

CASPIR online duur één kalenderjaar van januari tot en met december. Een deelnemer kan op ieder moment beginnen. Start deze bijvoorbeeld in oktober dan staan in de digitale leeromgeving ook de casussen van januari tot en met september van dat jaar klaar. Na afloop van het kalenderjaar krijgen deelnemers nog drie maanden (tot 1 april) de tijd voor het afronden van de cursus.

 

Vouchers kopen

Zorggroepen en eerstelijnsorganisaties kunnen voor CASPIR online vouchers kopen voor medewerkers. Minimum afname is vijf vouchercodes. De code kost €87,50,-. De betaalcode is geldig tot 1 december 2020. Klik op de button 'voucher kopen'  voor de aankoop. De organisator geeft de voucher aan de deelnemer die vervolgens op het inschrijfformulier voor CASPIR online de vouchercode verzilvert. 

 

Persoonlijk account

Uiterlijk zeven dagen na betaling krijgt de deelnemer van het NHG een e-mail met daarin de inloggegevens voor CASPIR online. Vanaf dat moment is er toegang tot CASPIR online. De deelnemer krijgt iedere maand een e-mail als een nieuwe casus klaar staat in de digitale leeromgeving. 

Problemen met inloggen? Laat de deelnemer bellen naar het NHG (030 - 282 35 00) en vragen naar de afdeling webbeheer of een e-mail sturen naar info@nhg.org.

 

Accreditatiepunten bijschrijven

Zodra de laatste casus is afgerond worden drie accreditatiepunten door het NHG bijgeschreven in het persoonlijk dossier van huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen (NVvPO en V&VN). Doktersassistenten en andere belangstellenden krijgen een bevestigingsmail van het NHG als alle casussen zijn afgerond. Dit bericht kan worden geupload in het persoonlijke dossier.

Als de punten niet zichtbaar zijn na een maand kan de deelnemer bellen naar het NHG (030 - 282 35 00) en vragen naar de afdeling webbeheer of een e-mail sturen naar info@nhg.org.