Prijzenregen tijdens Longdagen: NRS Science Award voor Ziektelastmeter

Tijdens de afgelopen Longdagen zijn weer diverse prijzen en awards uitgereikt. Acht projecten en initiatieven werden op een bijzondere manier in het zonnetje gezet, waaronder de Ziektelastmeter COPD van Annerika Slok. Zij ontving voor haar onderzoek de prestigieuze NRS Science Award, een prijs die eens in de twee jaar wordt uitgereikt.

De NRS Science Award is bedoeld om aandacht te vestigen op kwalitatief hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt tot het begrip of de behandeling van longziekten in de breedste zin van het woord. De prijs wordt toegekend aan een persoon die op een bijzondere manier actief is op het gebied van luchtwegaandoeningen. ,,Een hele eer en opnieuw mooie PR voor de Ziektelastmeter COPD.

Nogmaals heel veel dank voor ieders bijdrage aan dit mooie project’’, sprak Annerika Slok tijdens de uitreiking. De prijs van € 10.000, - moet worden gebruikt voor een activiteit die de maatschappelijke belangstelling voor het voorgestelde onderzoek stimuleert. ,,We willen het geld graag besteden aan het maken van twee korte filmpjes om zorgverleners te informeren. Een over het belang van de Ziektelastmeter en een over hoe dit instrument ingepast kan worden in het dagelijkse consult’’, aldus Slok.

Bron: Picasso