CAHAG-cursusdag 17 maart gaat niet door

Door het toenemende aantal patiënten met het coronavirus in Nederland hebben wij besloten de CAHAG-cursusdag van 17 maart in Nieuwegein niet door te laten gaan en te verzetten naar het najaar. We vinden het niet verstandig een bijeenkomst die niet direct voor de patiëntenzorg noodzakelijk is en waar 180 huisartsen en POHs uit het hele land aan deelnemen, door te laten gaan. Uw patiënten zijn immers vaak kwetsbaar en huisartsen en POH’s zijn onmisbaar om de continuïteit van de zorg te waarborgen. 

Er wordt thans uitvoerig overleg gepleegd met de cursuslocatie NBC in Nieuwegein. Voor wat betreft de financiële consequenties, komen we op een later tijdstip terug. We proberen de CAHAG-cursusdag later in het jaar alsnog te plannen. We hopen dan het hele programma in de huidige vorm te programmeren. De workshops die u gekozen heeft ga dan automatisch mee naar de nieuwe datum. Zodra de nieuwe datum bekend is, stellen wij u op de hoogte.

We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM, aangevuld met adviezen van andere verenigingen zoals de federatie medisch specialisten, de NVALT en de V&VN, aangezien de adviezen van het RIVM geen maatregelen behelzen die bijeenkomsten van artsen aangaan.

Natuurlijk vinden wij het enorm spijtig. Er is hard gewerkt om binnen het team een interessant en mooi programma te maken voor u. We hopen dat u begrip heeft voor ons standpunt en er in het najaar bij wil zijn. Zodra we een nieuwe datum hebben gepland ontvangt u van ons een nieuwe uitnodiging.

 Met hartelijke groet

Jiska Snoeck-Stroband, mede namens het bestuur van de CAHAG