Adembenemend 17e editie | 2024
Doelgroep
Huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige
Accreditatie
10 punten (ABC1, NVvPO en V&VN)
Kosten
€645.00 per persoon
Datum

Donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2024

Locatie

Hotel Papendal in Arnhem

Met veel plezier kondigen wij aan dat CAHAG op donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2024 voor de 17e keer het tweedaagse congres Adembenemend voor de huisarts met zijn/haar praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige organiseert. Een duo cursus want samen werken is ook samen leren. 

U kunt zich niet meer inschrijven voor Adembenemend, aangezien de scholing VOL zit.  

De tweedaagse cursus biedt u adembenemend veel praktische en verdiepende informatie en vaardigheden, gericht op implementatie van uw COPD en/of astma zorg.

Dit jaar in een geheel nieuwe ‘escaperoom’ opzet! Los uw eigen astma en COPD-puzzel op!
Verspreid over twee dagen neemt u als koppel deel aan vier workshops. Aan de start van Adembenemend worden 2 casussen gedeeld door een stukje theater over een patiënt met COPD en een patiënt met astma. Gedurende de twee dagen krijgt u de gelegenheid om stukjes van de puzzel te vinden bij de workshops om de ’escaperoom’ op te lossen. Daarnaast krijgen alle deelnemers een huiswerkopdracht waarin u anonieme gegevens uit uw HIS  mag aanleveren (hoeveel SABA-gebruik, hoeveel patiënten met COPD, etc.) wat tijdens de twee dagen behandeld gaat worden. Zo krijgt u meer kennis passend bij uw eigen praktijkgegevens.

Een boeiende mix van nieuwe en vernieuwde onderwerpen blijven natuurlijk een belangrijk onderdeel van dit congres zoals:
•  Hartfalen & COPD - zijn het je longen of is het je hart?
•  Post-Covid klachten  - Een update
•  Vapen het nieuwe roken?
•  Het atopische kind
•  Inhalatie medicatie de ins en outs
Tenslotte geeft Papendal ons de mogelijkheid om sportief bezig te zijn tijdens een beweegprogramma.

U kunt hier het programma en de uitgebreide workshopbeschrijving downloaden.

Ter voorbereiding van Adembenemend:

1. Welke mensen gebruiken alleen een SABA bij Astma? 
2. Hoeveel kinderen hebben de episode astma en hoeveel gebruiken inhalatiemedicatie?
3. Hoeveel kinderen jonger dan 16 jaar gebruiken longmedicatie zonder episode astma?
4. Hoeveel mensen met COPD gebruikt een ICS?
5. Hoeveel mensen met COPD hebben ook hartfalen?
6. Hoeveel mensen met astma hebben twee of meer longaanvallen gehad waarvoor corticosteroïd stootkuren zijn voorgeschreven?
7. Hoeveel mensen met COPD hebben twee of meer longaanvallen gehad waarvoor corticosteroïd stootkuren zijn voorgeschreven?

De nascholing start op donderdag 1 februari 2024 om 09.45 uur (ontvangst en inschrijving vanaf 09.00 uur) en eindigt op vrijdag 2 februari 2024 om 15.30 uur. U kunt zich alleen als koppel huisarts - POH/PVK inschrijven. 

Er is zelfstudie van toepassing, tijdsduur ongeveer 1 uur

Inschrijving
Accreditatie is aangevraagd voor 10 uur bij ABC1, NVvPO en de V&VN. U kunt zich niet meer inschrijven voor adembenemend, aangezien de inschrijving VOL is. Op het aanmeldformulier geeft u uw voorkeur voor de workshops aan. Inschrijving en indeling geschiedt op volgorde van binnenkomst met een maximum van 10 duo's per workshop. Workshops gaan alleen door bij voldoende belangstelling.

Organisatie en docenten
Het congres wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit: kader artsen/longverpleegkundige/praktijkverpleegkundige/gezondheidswetenschapper en onze ondersteunende organisatie. Kaderhuisartsen astma/COPD (in opleiding) en andere disciplines gespecialiseerd in astma en COPD zijn de docenten van de workshops.

Locatie
Hotel Papendal in Arnhem

Kosten voor deelname
De kosten voor deelname aan het tweedaagse programma bedragen €645,- per persoon, (€1290,- per duo). Dit is inclusief een overnachting in een eenpersoons kamer van 1 op 2 februari 2024, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner en een sportprogramma. Een niet genoten hotelovernachting en/of diner wordt niet in mindering gebracht op het cursusgeld. Het maximum aantal deelnemers is 100 personen (50 koppels). 
Voor deze scholing is BTW vrijstelling i.v.m. registratie CRKBO

Annuleringsvoorwaarden
U heeft een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Hierna hanteren we onze annuleringsvoorwaarden.

Voor meer informatie
Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website en promofilm van Adembenemend 2020. U kunt ook mailen naar onderwijs@secretariaatcahag.nl