Adembenemend 16e editie | 2022
Doelgroep
Huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige
Kosten
€595.00 per persoon
Datum

Donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2022

Locatie

De Heerlickheijd in Ermelo

Nadat Adembenemend in 2021 en voorjaar 2022 niet heeft kunnen doorgaan, kondigen we met veel plezier aan dat CAHAG op donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2022 voor de 16e keer het tweedaagse congres Adembenemend voor de huisarts met zijn/haar praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige organiseert. Deze editie zullen we worden verwelkomt in De Heerlickheijd te Ermelo.

Want samen werken is ook samen leren. Aandachtspunten zijn het maken van goede afspraken zowel binnen de praktijk; met de patiënt en met elkaar als buiten de praktijk met een zorggroep en andere samenwerkingspartners.

De tweedaagse cursus biedt u adembenemend veel praktische en verdiepende informatie en vaardigheden, gericht op implementatie van uw COPD en/of astma nazorg.. U kunt kiezen uit maar liefst 23 verschillende workshops! Ook dit jaar weer met een boeiende mix aan nieuwe en vernieuwde onderwerpen die u herkent uit de spreekkamer, bijvoorbeeld:


•  Nieuwe NHG-Standaard astma
•  Fijnstof en de invloed op de luchtwegen
•  Post-covid netwerken in de regio en de rol van de POH
•  Digitaal begeleiden van astma- en COPDpatiënten
•  Nieuwe NHG-Standaard COPD

U kunt hier de uitgebreide workshopbeschrijving downloaden.

De nascholing start op donderdag 2 juni 2022 om 09.30 uur (ontvangst en inschrijving vanaf 09.00 uur) en eindigt op vrijdag 3 juni 2022 om 15.30 uur. U kunt zich alleen als koppel huisarts - POH/PVK inschrijven. Verspreid over twee dagen neemt u als koppel deel aan zes workshops, waarvan de masterclass 'van good practice naar best practice', verplicht is. Deze workshop is ook verplicht als u al eerder Adembenemend heeft gevolgd. Daarnaast bieden wij u nog twee varia én een plenair programma aan. Tenslotte geeft De Heerlickheijd ons de mogelijkheid om sportief bezig te zijn tijdens een aantal beweegprogramma's.

Inschrijving

Accreditatie is aangevraagd voor 10 uur bij ABC1, NVvPO en de V&VN. U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier. Op dit aanmeldformulier kunt u uw voorkeur voor de workshops aangeven. Inschrijving en indeling geschiedt op volgorde van binnenkomst met een maximum van 10 duo's per workshop. Workshops vinden alleen doorgang bij voldoende belangstelling. 

Organisatie en docenten

De cursus wordt georganiseerd door de kaderhuisartsen astma/COPD (in opleiding). De kaderopleiding Astma/COPD is door het NHG geïnitieerd om huisartsenexperts op te leiden op het gebied van astma/COPD. De cursus is opgezet in samenwerking met de CAHAG (COPD & Astma Huisartsen Advies Groep) van het NHG (Nederlandse Huisartsen Genootschap).

Locatie

Nog niet bekend

Kosten voor deelname

De kosten voor deelname aan het tweedaagse programma bedragen €595,- per persoon, (€1190,- per duo). Dit is inclusief een overnachting in een eenpersoonskamer van 2 op 3 februari 2022, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner en een sportprogramma. Een niet genoten hotelovernachting en/of diner wordt niet in mindering gebracht op het cursusgeld. het maximum aantal deelnemers is 100 personen (50 koppels). De cursus is toegankelijk voor huisartsen en praktijkondersteuners/praktijkverpleegkundigen.

Annuleringsvoorwaarden
U heeft een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dat betekent dat u binnen twee weken kosteloos een scholing kunt annuleren. Na 14 dagen hanteren wij annuleringskosten. Die bepalen wij aan de hand van de datum van de scholing:

  • meer dan vier weken voor aanvang van de scholing: € 35,- administratiekosten
  • bij vier tot twee weken voor aanvang van de scholing betaalt u 50% van de kosten
  • korter dan twee weken voor aanvang van de scholing betaalt u 100% van de kosten

De annuleringsdatum is de dag waarop wij uw e-mail of het contactformulier ontvangen.

De annuleringskosten verrekenen wij met het bedrag dat u al betaald heeft. U mag wel kosteloos een collega uw plaats laten innemen. Hij/zij volgt dan dezelfde workshops die u gekozen hebt.

Voor meer informatie

Voor meer informatie verwijzen we naar onze promofilm.

U kunt ook mailen naar onderwijs@secretariaatcahag.nl